Ana Sayfa
Sanatsal Farkındalık Çalışmaları
Atık ve Dönüşüm Sergisi

Atık ve Dönüşüm Sergisi

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı yüksek lisans öğrencisi Sofiya Ahadova’nın “Atık ve Dönüşüm” isimli sergisi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde 10 Nisan 2023 tarihinde sanatseverlerine kapılarını açtı.

Sergi; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dekan yardımcıları Doç. M. Hülya Doğru, Dr. Öğr. Üyesi Dicle Öney, öğrencinin tez danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş, Sakarya Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörü Doç. Dr. Aliye Suna Erses Yay ve yardımcısı Mustafa Eşmeli, STMF Bölüm Başkanları, Fakültenin hocaları ve öğrencilerin katılımı ile açıldı.

Sanayi devrimi sonrası oluşan endüstriyel gelişimlerin yarattığı nesne çokluğu ve onların atığa dönüşmesi serginin ana fikrini oluşturuyor. Günümüz yaşamında nesnelere ulaşmanın bolluğu ve kolaylığının oluşturduğu nesne çokluğu giderek artan atık miktarını etkiliyor. Üretim tüketim zincirinin uzantısı olan reklamcılık gibi araçlarla bilinçaltımıza işleyen alışveriş sevdası bu durumu gelişmesi için zemin yaratıyor. Modası geçen eşyalar veya tek kullanımlık nesneler atık oluşumunu arttırıyor. Biriken atık oluşumunun çevreyi kirletmesi ise, doğal kaynaklara zarar veriyor. Bu fikirlerin çerçevesinde “Atık ve Dönüşüm“ isimli sergide; atıklardan oluşturulan ya da atıkların oluşturdukları sorunlara dikkat çekmek için çalışmalar oluşturulmuştur.

Etiketler :

Sakarya Üniversitesi,

SAÜ,

Sıfır Atık,

Fotoğraflar